Söndag 26 juni 2022


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

11/4-2022
ÅRETS TEATER-CHARLIE 2022 TILL EVA PERSSON

Eva Persson

Eva Persson från Löa hembygdsförenings teatersektion tilldelades Årets Teater-Charlie när ATSÖ hade sitt årsmöte i Novahuset på Örebro Universitet. Det är ett stipendium som instiftats av Amatörteatersamverkan Örebro län till minne av vår medlem, Charlie Lindblad.

Motiveringen till att Eva Persson tilldelades 2022 års Teater-Charlie löd:

Envishet, lösningsfokusering och tydlig målinriktning är bra egenskaper om man vill driva ett teaterprojekt. Om dessa egenskaper skulle bli upphöjda till tre är det närmare sanningen för mottagaren av årets Teater-Charlie. Här talar vi om en kvinna med många
järn i elden!

Eva Persson har varit med i olika teatersammanhang under flera decennier, exempelvis Löarevyn på 80-talet och Festspelen i Ramsberg på 90-talet."Trollstigen", teatervandringen som genomfördes i skogarna i Löa, "Smidda planer", en del av Bergslagsspelen och framför allt "Hyttans hemligheter” - har lockat tusentals besökare till Löa. Inget av detta hade blivit av utan Eva Persson som inte enbart är visionär, hon genomför också visionerna.
 
Hon har i allra högsta grad bidragit till samverkan och gränsöverskridande och är en mycket god ambassadör för amatörteatern i vårt län.

På årsmötet blev det omval på alla styrelseposter, och efter mötet såg man sista föreställningen av studentspexet "Henrik den Store".

Henrik den Store

Fler nyheter  

|